U bent hier

Een tweede carrière in het ziekenhuis

15/04/16

Aan de Arteveldehogeschool in Gent start vanaf september 2016 een opleidingstraject tot Medical Management Assistant via afstandsleren. In dat traject wordt het klassieke contactonderwijs vervangen door een combinatie van zelfstudie, digitaal leren en vrijblijvende contactmomenten. 

Verkort traject voor bachelors in de zorg

Om de kennis en ervaring van mensen die al een bachelordiploma in de zorg hebben ten volle te blijven benutten, ontwikkelde de Arteveldehogeschool voor hen een speciaal traject.
Bachelors in bijvoorbeeld Verpleegkunde, Audiologie of Dieetkunde kunnen het diploma Medical Management Assistant via afstandsleren behalen op vier semesters tijd. Dat zijn twee semesters minder dan bij een gewoon modeltraject.

Tweede carrière in zorgomgeving

Soms kunnen zorgprofessionals door bepaalde omstandigheden hun zorgberoep niet meer uitoefenen maar blijven ze graag werken in een zorgomgeving. Een tweede carrière in een meer administratief-coördinerende functie zoals Medical Management Assistant in een artsenpraktijk of ziekenhuis is dan een logische keuze. 

Afstandsleren: motivatie en discipline vereist

De student kan tijdens zijn opleiding rekenen op een team van deskundige docenten en trajectbegeleiders maar uiteindelijk moet hij zelf de motivatie en inspanning leveren om het diploma te behalen. “De studenten die via afstandsleren hun diploma behalen, ervaren een zeer grote voldoening. Hun jarenlange inspanning om studie te combineren met hun job en privéleven wordt dan eindelijk verzilverd.”, zegt Sofie Vispoel, coördinator afstandsleren van de opleiding Bachelor in het officemanagement aan de Arteveldehogeschool. 

Praktisch

Studenten kunnen hun opleiding tot Medical Management Assistant via afstandsleren zowel in september als februari starten en kunnen rekenen op een centraal contactpunt dat hen helpt bij alle praktische vragen. De theorie staat online en moet zelfstandig gestudeerd worden. De docenten verduidelijken casussen of voorbeelden tijdens contactmomenten. Afhankelijk van het studietraject komen studenten ongeveer om de twee weken één of meerdere avonden naar de campus. Het gebruik van betaald educatief verlof en opleidingscheques is mogelijk. In bepaalde gevallen betaalt de werkgever – via de KMO-portefeuille – (een deel van) de kosten van de opleidingen. 
Meer informatie over het  nieuwe opleidingstraject Medical Management Assistant via afstandsleren is te vinden op www.arteveldehogeschool.be.

Bron: www.arteveldehogeschool.be / Eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief