U bent hier

Een reis door de tijd voor blinde en slechtziende kinderen

20/04/18

Op dinsdag 24 april 2018 neemt de Brailleliga 114 leerlingen met een visuele handicap, onder begeleiding van hun leerkrachten, uit scholen van het buitengewoon onderwijs uit gans België mee op een ware reis door de tijd. Op de BrailleDay bezoeken ze aan de hand van een op maat gemaakt programma Autoworld en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Op de jaarlijkse BrailleDay, een dag vol activiteiten en ontdekkingen voor 6 tot 12-jarigen, kunnen de kinderen dit jaar de auto's aanraken, krijgen ze informatie en leren ze zo op ludieke wijze de geschiedenis van de auto kennen. Ze worden op een aangepaste manier gegidst doorheen de fantastische wereld van Autoworld. In de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis kunnen ze meer leren over de transportwereld in het algemeen. Tal van rijtuigen zoals koetsen, karren, sleeën, fietsen, … kunnen onderzocht en aangeraakt worden. De jonge bezoekers krijgen uitleg op maat en een didactische ondersteuning in reliëf. Het bezoek wordt afgesloten met een atelier “klei”, waar ze het voertuig van hun keuze kunnen namaken.

Een korte getuigenis van een leerkracht

“De BrailleDay is voor onze kinderen een hoogtepunt in het schooljaar! Ze kijken er telkens weer naar uit en het thema spreekt hen iedere keer opnieuw aan. Ook de ouders vinden de BrailleDay een heel leuk jaarlijks terugkerend initiatief! Maar meer nog is het gevoel van samen zijn van belang zowel in de voorbereiding op deze mooie dag als de uiteindelijke beleving ervan! Samen omgaan met kinderen met een visuele handicap van over het hele land, dus ook met kinderen die een andere taal spreken, is een prachtig voorbeeld voor de maatschappij waarin wij nu leven!”– Jan Moeyaert – afdeling Type 6 – onderwijs – M.P.I. – Pottelberg te Kortrijk. 
 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief