U bent hier

Een nieuwe kraamkliniek in de Europa Ziekenhuizen

21/09/18

Etterbeek, 21/09/2018 – De Europa Ziekenhuizen (site St-Michiel, Etterbeek) openen hun nieuwe kraamkliniek. Het bevallingskwartier, de kraamafdeling en de afdeling Neonatologie werden volledig gerenoveerd om de patiënten en hun baby's in de beste omstandigheden te ontvangen, zowel wat hun comfort als wat hun veiligheid betreft.

 

Een gloednieuwe dienst

Toekomstige mama's worden onthaald in functionele ruimten met veel licht waar ze kunnen bevallen in een zaal die is afgestemd op hun behoeften. Het nieuwe bevallingskwartier telt zes zalen met verstelbare bevallingstafels en bevallingsbaden. Het bevallingskwartier omvat ook een “natuur”-zaal, een zaal waar keizersneden worden uitgevoerd en een reanimatiezaal die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

 

Opvang van te vroeg geboren baby's in alle veiligheid

Alles werd ook voorzien om baby's die vroeger dan gepland ter wereld komen in alle veiligheid te verzorgen. Er zijn zes bedjes die aangepast zijn voor te vroeg geboren baby's. Die worden dag en nacht in het oog gehouden vanuit het kantoor van het verplegend personeel, dat een centrale plaats inneemt op de afdeling. Er is ook een lokaal waar mama's zich even kunnen afzonderen voor een intiem moment met hun baby, bijvoorbeeld wanneer ze borstvoeding geven.

 

Een ruime en gemoedelijke kraamafdeling

De tweepersoonskamers zijn zo ingericht dat de patiënten en hun familie voldoende privacy hebben. Er zijn bijvoorbeeld twee douchekamers ingericht. Op de afdeling is ook een raadplegingsruimte zodat de kersverse moeders zich niet te ver hoeven te verplaatsen om met hun arts te praten.

Facts and figures

Onze geboortes:

•2388 per jaar bij de Europa Ziekenhuizen, of gemiddeld 6 baby’s per dag

·Waarvan 1289 geboortes voor de site St-Michiel

 

Algemene cijfers:

•2 ziekenhuissites

•2 sites enkel voor raadplegingen

•709 erkende bedden

•150 « One Day » bedden (incl. dialyse)

 

•Elk jaar: 325 000 raadplegingen, 22 000 opnames, 

•55 000  « One Day » opnames (incl. dialyse)

•55 000 spoedgevallen

 

Over de Europa Ziekenhuizen 

De Europa Ziekenhuizen zijn een referentieziekenhuis voor Brussel en omgeving. Als meertalig algemeen ziekenhuis bieden wij een volledig zorgaanbod aan op onze vier sites, St-Elisabeth in Ukkel, St-Michiel in Etterbeek/Europese Wijk, het Bella Vita Medical Center in Waterloo en de externe raadpleging in Halle.

 

Met ruim 300 artsen-specialisten en 1.800 medewerkers zetten wij ons elke dag samen in om zo’n 2500 patiënten een juiste diagnose, een gepaste behandeling en gepersonaliseerde zorg te bieden. Daarbij zetten wij de meest geavanceerde medische technologie in binnen een hedendaagse infrastructuur, om iedere patiënt hoog kwalitatieve en veilige zorg te bieden in het grootst mogelijke comfort.

 

www.europaziekenhuizen.be

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief