U bent hier

Dokters bieden hoofd aan griepepidemie met digitale tools

30/01/18

Deze week is de griepepidemie officieel van start gegaan in ons land. De wachtkamers van dokters worden overspoeld door grieppatiënten. Gelukkig kan technologie een uitweg bieden. Doctena, het online platform voor medische afspraken, stelt vast dat artsen steeds vaker op zoek gaan naar digitale oplossingen om de massa grieppatiënten op te vangen.

Vorige week werd met 226 consultaties per 100.000 inwoners de epidemische drempel van 141 raadplegingen opnieuw overschreden. Dokters zitten dan ook tot over hun oren in het werk en kunnen de stroom grieppatiënten niet aan.

Dokters nemen heft in eigen handen

Volgens de start-up Doctena, het online platform voor medische afspraken, gaan steeds meer dokters op zoek naar digitale tools om hun workload beter te beheren. Meer dan 10% van de Belgische dokters gebruikt Doctena al voor het beheer van zijn afspraken. Patrick Kersten, oprichter en CEO van Doctena, verduidelijkt: ‚Door een online platform te gebruiken om consultaties in te plannen vermindert de workload van dokters. Ze verspillen geen tijd meer aan het beantwoorden van telefoontjes en last-minute annuleringen kunnen meteen opgevangen worden.‘

Ook patiënt vindt weg naar online platform

Niet alleen dokters hebben baat bij het gebruik van een online platform, ook patiënten ondervinden heel wat voordelen. Grieppatiënten boeken last-minute een consultatie bij de dokter, maar worden vaak geconfronteerd met een volle agenda. De service lastminuteafspraken van Doctena verwittigt patiënten indien een tijdslot bij zijn dokter vrijkomt doordat bijvoorbeeld een andere patiënt zijn afspraak annuleerde. Doctena merkt ook op dat patiënten zeker geen schrik hebben om doktersafspraken online vast te leggen.

Bron: Doctena - eigen berichtgeving