U bent hier

Doctena neemt medisch klantenbestand van Sanmax over

28/06/17

Doctena neemt het medische klantenbestand van het Belgische Sanmax over. Het bedrijf, dat in 2013 werd opgericht kende al snel een aanzienlijke groei dankzij de overname van onder meer DocBook (BE), Doxter (DE) en Terminland (DE). Met de recente overname van Sanmax versterkt Doctena zijn positie als Belgisch en Europees marktleider: 10% van de Belgische artsen maakt nu gebruik van de online oplossingen van Doctena. “Onze snelle groei toont aan dat artsen geloven in de digitalisering van het boekingsproces. Met Doctena kan een arts per week al gauw een tot meerdere uren aan administratieve taken uitsparen”, vertelt Patrick Van de Mosselaer, CEO van Doctena België en Nederland. Als volgende stap wil Doctena zich inzetten voor de digitalisering bij de Belgische ziekenhuizen. 

10% van de Belgische artsen beschikbaar op Doctena

Doctena neemt het medische klantenbestand van het Belgische Sanmax over. Sanmax bestaat sinds 1998 en geeft gebruikers de mogelijkheid om hun agenda online te beheren. De artsen die zich bij Doctena voegen, zijn actief in 25 verschillende specialiteiten. Gemiddeld worden er elke maand 700.000 afspraken gemaakt via Sanmax en op sommige dagen loopt het aantal zelfs op tot 40.000 afspraken per dag.

“Dit zijn erg boeiende tijden voor zowel artsen als patiënten. Nu het online boeken van medische afspraken in de lift zit en de technologie zich steeds verder ontwikkelt, zijn we ervan overtuigd dat Doctena de juiste partner is in ons gemeenschappelijk traject naar de digitalisering van de artsenpraktijk”, vertelt Pascal D’Helft, oprichter van Sanmax.

Nu in totaal 3.650 medisch deskundigen Doctena gebruiken, beheert 10% van de Belgische dokters zijn afspraken met de online oplossing. Volgens Eurostat zijn er gemiddeld 33.000 artsen actief in België. “Doctena heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in België”, vertelt Patrick Van de Mosselaer. “Het feit dat 10% van de artsen dezelfde software gebruiken, toont dat het online beheren van afspraken al een standaard is binnen de meeste artsenpraktijken. Naarmate meer artsen dezelfde oplossing gebruiken, kunnen we ook meer doorverwijzingen faciliteren. Om die reden verwachten we dat er zich meer en meer artsen zullen aansluiten bij Doctena.”

“Onze snelle groei toont aan dat artsen geloven in de digitalisering van het boekingsproces. Doctena’s softwaretoepassing vereenvoudigt een proces dat vroeger veel tijd in beslag nam voor zowel artsen als patiënten, wat in een tijdperk van smartphones en tablets simpelweg niet meer nodig is. Met Doctena kan een arts per week al gauw een tot meerdere uren aan administratieve taken uitsparen. Wij helpen artsenpraktijken ook om hun agenda’s te vereenvoudigen, het aantal geannuleerde afspraken te verlagen en hun patiëntenbestand te vergroten”, vertelt Patrick Van de Mosselaer.

Digitalisering van de ziekenhuisboekingen 

Als volgende stap zal Doctena zich richten op de ziekenhuizen. “We zijn ervan overtuigd dat we klaar zijn om ook ziekenhuizen warm te maken voor de digitalisering van hun boekingsproces”, vertelt Patrick Van de Mosselaer.

Een groeistrategie van overnames

De overname van Sanmax is de vierde op twee jaar tijd. Het bedrijf, dat in 2013 werd opgericht, kende al snel een aanzienlijke groei dankzij de overnames van het leidende DocBook (BE), Doxter (DE) en Terminland (DE). Dankzij de recente overname van het medische boekingssegment van Terminland en het Belgische Sanmax versterkt Doctena zijn positie als marktleider in West-Europa. Met de overname van Sanmax wil Doctena zijn sterke groei voortzetten.

“In heel Europa hebben er zich al 9.000 zelfstandige artsen aangesloten bij Doctena”, vertelt Patrick Kersten, oprichter en CEO van Doctena. “Met een aanzienlijk bereik van Europese dokters die niet aangesloten zijn bij een ziekenhuis, bevindt Doctena zich in een goede positie om doorverwijzingen te vergemakkelijken en om een geïntegreerd proces aan te bieden voor zowel eerstelijnsgezondheidszorg als secundaire zorg”.

Bron: Doctena - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief