U bent hier

Dag van de Zorg is een opendeurdag voor zorg, welzijn en de witte economie

13/03/18

Dag van de Zorg vindt jaarlijks plaats op de derde zondag van maart – volgende editie: zondag 18 maart 2018. ​De Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De toon is positief en assertief – de zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud.

De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten: ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven; maar ook de 
farmaceutische bedrijven, de medisch-technologische industrie en KMO’s die hulpmiddelen ontwikkelen; de artsen, de huisartsen, de apothekers en de paramedici; het onderwijs en de onderzoekscentra; de residentiële zorg en de 
thuiszorg; de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen…

Dag van de Zorg wordt gesteund door de Vlaamse overheid, zorgambassadeur Lon Holtzer, Flanders’ Care, de VDAB, de koepelorganisaties uit de zorg- en de welzijnssector en de witte economie. Dag van de Zorg is een vzw.

Een echte gezinsdag

Ook kinderen komen aan hun trekken. Op de meeste locaties is er een apart programma voor hen voorzien. Met een wedstrijd, met een zoektocht of animatie op kindermaat. Op een 200tal locaties staan duizenden mensen klaar om u wegwijs te maken in deze veelzijdige en warme sector. 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief