U bent hier

Dag van de Zorg 2018, doet u mee?

04/10/17

Meer dan 140 organisaties schreven zich al in voor de zevende editie van Dag van de Zorg en zetten hun deuren open op zondag 18 maart 2018. Dag van de Zorg is na zes edities al goed ingeburgerd en een sterk merk geworden. Het is dé dag waarop we in Vlaanderen en Brussel samen achter de schermen van de zorg- en welzijnssector kunnen kijken en kennis maken met de enthousiaste medewerkers, innovatieve ontwikkelingen, knowhow en kwaliteit.

Samen Zorgkrachtig, het thema van de voorbije editie blijft de kapstok voor de grootschalige opendeurdag van zondag 18 maart 2018. Dat geldt dit jaar ook voor de Week van de Zorg. Elke dag van de week belichten we een ander onderwerp of aspect van de sector. Op maandag starten we met de eerstelijnszorg, op dinsdag organiseren we samen met in4care het innovatiefestival voor zorg en welzijn, op woensdag slaan we de handen in elkaar met de hogescholen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer en doen we een actie met de studenten, op donderdag nemen we tijd voor preventie, op vrijdag zetten we mantelzorg in the picture en op zaterdag geven we massaal bloed in de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Als kers op de taart toont de sector zich Samen Zorgkrachtig op de zevende editie van Dag van de Zorg.

Meer info vind je op www.dagvandezorg.be.

Twijfel je nog om deel te nemen?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag eerst kennis maken met Dag van de Zorg,
kom dan gerust een kijkje nemen op één van de infodagen. Je leert hier de werking kennen van Dag van de Zorg en je kan ideeën en inspiratie opdoen dankzij enkele boeiende getuigenissen van (ex)deelnemers.

De infodagen gaan door op dinsdag 7 november in Mechelen en op vrijdag 10 november in Gent. Bekijk hier het volledige programma of schrijf je in via karlien@dagvandezorg.be.

Exclusief voor deelnemers van Dag van de Zorg 2018ZorgAnders-Zorgverhaal_van_het_jaar

Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseren voor de derde keer op rij het Zorgverhaal van het jaar. De laureaat van deze award wordt bekend gemaakt tijdens het innovatiefestival op dinsdag 13 maart 2018 en ontvangt een geldprijs van € 10.000. Dit jaar is er opnieuw een publieksprijs van € 2.500. Iedereen kan hiervoor stemmen via de website van Rode Kruis-Vlaanderen en bepaalt mee wie de publiekstrofee mee naar huis neemt.

Meer info over deze wedstrijd vind je op www.rodekruis.be/zorgverhaal.

Bron: Dag van de Zorg