U bent hier

Cofinimmo investeert in Nederlands zorgvastgoed

11/08/16

Het vastgoed van het gezondheidscentrum Oranjeplein in Goirle (Tilburg, Nederland) werd op 1 augustus overgenomen door de Belgische vastgoedonderneming Cofinimmo Groep.

De investeringswaarde beloopt 4,5 miljoen EUR. Het goed heeft een oppervlakte van 1 844 m2 en werd in 2013 gerenoveerd. Het gebouw is volledig bezet door verscheidene medische en paramedische beroepen (huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten, tandartsen,...). Elke professionele zorgverlener is individueel huurder van de Cofinimmo Groep en heeft een jaarlijks indexeerbare huurovereenkomst van het type ‘dubbel netto2’ afgesloten. De gemiddelde gewogen resterende looptijd van de huurovereenkomsten bedraagt zeven jaar. Het bruto initieel huurrendement bedraagt 7,42 %.

Voor het commercieel beheer van dit actief heeft Cofinimmo een samenwerkingsovereenkomst met een plaatselijke derde partij afgesloten. Deze gespecialiseerde beheerder heeft als opdracht de bezettingsgraad op lange termijn optimaal te houden en, in het bijzonder, erop toe te zien dat de vertegenwoordigde beroepen in het centrum complementair zijn, ten behoeve van de patiënten en de beroepsmensen die er werken. 

Jean-Edouard Carbonnelle, Chief Executive Officer : “ Wat onze zorgvastgoedportefeuille betreft, wordt met de verwerving van dit goed in Nederland een nieuwigheid in onze strategie ingebracht. Voor het eerst wordt een goed rechtstreeks aan meerdere zorgverstrekkende beroepen verhuurd en wordt het pand niet in zijn totaliteit verhuurd aan een kliniek of aan een uitbater die het zelf onderverhuurt aan beroepsmensen. Gezien het hoge aantal medische consultatiecentra in dit land en in andere landen waar wij aanwezig zijn, hopen wij dit soort investeringen te kunnen overdoen. 

Met een portefeuille van meer dan 1,4 miljard EUR, gespreid over 4 landen die 126 gebouwen en meer dan 12 200 bedden telt, is Cofinimmo vandaag reeds een van de belangrijke investeerders in zorgvastgoed op het Europese vasteland.

Bron: eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief