U bent hier

Care Property Invest verwerft complex assistentiewoningen te Rijmenam

23/12/16

In navolging van het persbericht van 5 juli 2016, meldt Care Property Invest de acquisitie van 100% van de aandelen van de vennootschap Ter Bleuk nv. De closing vond plaats op 22 december 2016, nadat alle opschortende voorwaarden succesvol vervuld werden. Deze vennootschap is eigenaar van de groep van assistentiewoningen Ter Bleuk te Rijmenam/Bonheiden, uitgebaat door Zonneweelde vzw, een dochtervennootschap van Senior Living Group nv. De conventionele waarde van dit project bedraagt circa 13,4 miljoen euro.
 

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Wij zijn verheugd om onze portefeuille uit te breiden met deze gereputeerde groep van assistentiewoningen omringd door een oase van groen. Na deze investering, telt onze Belgische vastgoedportefeuille 83 projecten”.

De exploitatie:
De exploitatie van deze groep van assistentiewoningen wordt waargenomen door Zonneweelde vzw. Dit is een dochtervennootschap van Senior Living Group. Senior Living Group groepeert meer dan 70 woonzorgcentra, verspreid over het hele land, waarin meer dan 4300 medewerkers meer dan 8000 bewoners met de nodige zorgen omringen. Senior Living Group is op haar beurt een dochteronderneming van de beursgenoteerde Europese zorggroep Korian die meer dan 290 woonzorgcentra en 74 klinieken telt. SLG is één van de grootste privé-exploitanten van België.

Het onroerend goed:
Ter Bleuk Assistentiewoningen is gelegen in een prachtige residentiële groene omgeving tussen Bonheiden, Rijmenam en Keerbergen. De site ligt kort bij het woonzorgcentrum Zonneweelde dat ook uitgebaat wordt door Senior Living Group.

Ter Bleuk Assistentiewoningen bestaat uit 4 woonpaviljoenen met in totaal 52 assistentiewoningen en 1 polyvalent paviljoen waar diverse gemeen- schappelijke ruimten werden ondergebracht. Het is een project dat volledig past binnen zijn residentiële omgeving. De woonpaviljoenen bestaan elk uit twee bouwlagen waarvan elke bouwlaag 6 tot 8 assistentiewoningen met één of twee slaapkamers bevat.

De transactie:
Care Property Invest verwierf 100% van de aandelen van Ter Bleuk nv, eigenaar van gebouwen en terrein van Ter Bleuk Assistentiewoningen. De conventionele waarde van Ter Bleuk Assistentiewoningen (gebouwen en terrein) bedraagt circa 13,4 miljoen euro. Deze conventionele waarde is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige voor het project.

Ter Bleuk nv zal middels een langdurige huurovereenkomst met Zonneweelde vzw (van het type triple net) een geïndexeerde vaste jaarlijkse huur genereren.
Deze aankoop sluit perfect aan bij de strategie zoals uitgestippeld door de raad van bestuur van Care Property Invest, namelijk het deelnemen aan openbare aanbestedingen, het aankopen van bestaande projecten en het mede ontwikkelen van nieuwe projecten.

Care Property Invest zal in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uitbreiden met zorgvastgoed zowel in het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de hele Europese Economische Ruimte.

Bron: Care Property Invest - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief