U bent hier

az groeninge opent nieuwe spoedopname op campus kennedylaan

13/04/17

Op vrijdag 14 april 2017 opent az groeninge zijn nieuwe spoedopname op campus kennedylaan. De medisch-technische uitrusting, de infrastructuur en de organisatie maken van deze spoedgevallendienst een geavanceerd centrum waar de patiënt in de beste omstandigheden dringende zorg krijgt.

Op vrijdag 14 april 2017 om 6.30 uur verhuist de dienst spoedopname van az groeninge van campus loofstraat naar campus kennedylaan. Op de overgangsdag staat een dubbel team klaar om de nodige bijstand te verlenen.

Infrastructuur

Met meer dan een verdubbeling van de oppervlakte in vergelijking met de spoedopname op campus loofstraat kunnen we patiënten en naasten optimaal opvangen (2.200 m²). Ook met onze uiterst geavanceerde medisch-technische uitrusting bieden we hulp van het allerhoogste niveau.

  • medische beeldvorming en CT-scan beschikbaar op de dienst zelf
  • drie reanimatiekamers, vijftien behandelkamers, een decontaminatieruimte voor patiënten die in contact kwamen met een chemische stof
  • mogelijkheid om een deel van de dienst spoedopname te isoleren in geval van besmettelijke ziektes, zonder de gewone werking van de dienst in het gedrang te brengen
  • traumazaal met plafondlift om de zwaargekwetste patiënt te verplaatsen
  • ...

Bron: az groeninge - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief