U bent hier

AZ Alma erkend als satellietborstkliniek

05/09/16

AZ Alma ontving van het Agentschap Zorg & Gezondheid Vlaanderen het goede nieuws van de erkenning als satellietborstkliniek. Dat wil zeggen dat AZ Alma een volwaardig gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker aanbiedt en daarvoor een multidisciplinair erkend team heeft van arts-specialisten (oncologen, gynaecologen, radiologen, patholoog-anatomen, nuclearist, plastisch chirurg) en een oncocoach, een borstverpleegkundige, een psycholoog, een sociaal assistente, een gespecialiseerde kinesitherapeut.

De satellietborstkliniek van AZ Alma heeft een nauw samenwerkingsverband met de coördinerende borstkliniek van AZ Sint-Lucas in Gent, met wie AZ Alma reeds jarenlang samenwerkt voor radiotherapie.

Deze erkenning als satellietborstkliniek is het resultaat van grote inspanningen geleverd door het team van artsen en medewerkers en is heel belangrijk voor de patiënten uit de regio. AZ Alma ontving eerder al de erkenning voor het zorgprogramma van oncologische basiszorg voor campus sijsele en voor het zorgprogramma voor gespecialiseerde oncologie voor campus eeklo.

Bron: AZ Alma - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief