U bent hier

Antwerpse start-up Byteflies haalt 550000 euro op

12/04/17

Na een succesvolle kapitaalronde bij een groep van private investeerders in België en in de Verenigde Staten, beschikt Byteflies over een vers kapitaal van 550.000 euro. In België haalde het bedrijf onder andere geld op bij een groep angels rond de succesvolle start-ups Showpad en In The Pocket. “We zijn bijzonder tevreden met deze kapitaalinjectie, omdat we daarmee niet alleen de nodige middelen in huis halen, maar ook de expertise van onze investeerders om ons bedrijf naar de volgende nieuwe stap te leiden,” licht Hans Danneels, CEO en co-founder van Byteflies, toe.

Byteflies ambieert na deze kapitaalronde een snelle groei in zowel België als in het buitenland. Met een hoofdkantoor in België zit het bedrijf in het centrum van de farmaceutische innovatie, met een sterke Belgische traditie op gebied van klinisch onderzoek. Vanuit Silicon Valley opereert het tweede kantoor van Byteflies dan weer in het hart van de digitale innovatie. In beide kantoren wil het bedrijf het komende jaar zijn team verder uitbreiden. 

Gespecialiseerde wearables zijn sleutel tot een moderne gezondheidszorg 

Byteflies heeft de ambitie om dé referentie te worden op vlak van wearable health, of draagbare gezondheidstoepassingen. Met een unieke toolkit van gespecialiseerde wearables en een bijhorend dataplatform richt Byteflies zich op de farmaceutische industrie, start-ups of onderzoeksgroepen die een eigen studie of gezondheidsapplicatie willen ontwikkelen. Daarmee wil het bedrijf bijdragen aan een moderne gezondheidszorg, die op basis van metingen gedetailleerde en meer individuele oplossingen aan de patiënt zullen kunnen bieden. 

“De wearable oplossingen die vandaag al op de markt zijn, kunnen niet de gespecialiseerde informatie aanleveren die farmaceutische bedrijven en andere gezondheidsexperts nodig hebben om aan moderne gezondheidsoplossingen te werken. Elk van die wearables focust op één of enkele deelaspecten. De oplossingen en het platform van Byteflies richten zich op klinisch onderzoek en specifieke toepassingen zoals metingen van chronische patiënten,” zegt Hans De Clercq, CTO en co-founder van Byteflies.

Discrete en accurate monitoring van epileptische aanvallen 

De unieke Byteflies wearables worden vandaag al ingezet in een monitoringproject met oa. UCB, de marktleider in epileptische geneesmiddelen. In een consortium met ook IMEC, KU Leuven, UZ Leuven Campus Gasthuisberg en productontwikkelaar Pili Pili, werkt Byteflies momenteel aan een discrete en accurate monitoring van moeilijk meetbare epileptische aanvallen bij een testgroep van patiënten.

www.byteflies.com

Bron: MIC Vlaanderen - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief