U bent hier

Aedifica verwerft zorgresidentie in Zeist, Nederland

25/08/17

Aedifica meldt de acquisitie van een zorgresidentie in Nederland. Zorgresidentie Huize Hoog Kerckebosch is gelegen in een groene, residentiële wijk in de nabijheid van het centrum van Zeist (63.000 inwoners, provincie Utrecht), op ca. 10 km van Utrecht. De zorgresidentie is een hedendaagse woonzorglocatie in het midden- tot hogere segment van de markt, bestemd voor senioren met hoge zorgbehoeften. Het gebouw kan 32 bewoners huisvesten in een uitzonderlijk kader. Het werd begin juli 2017 voltooid en is sinds augustus 2017 in exploitatie. 

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Met de acquisitie van deze tweede Compartijn- zorgresidentie versterkt Aedifica de samenwerking met zorgexploitant Compartijn en bouwen we gestaag onze Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder uit. Dit nieuwe pand is reeds in exploitatie en richt zich op senioren met hoge zorgbehoeften. Andere investeringen zullen nog volgen.” 

Op 24 augustus 2017 heeft Aedifica Nederland BV, een Nederlandse 100%-dochtervennootschap van Aedifica NV, de volledige eigendom van de site verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt ca. 8 miljoen €. De verkoper is een projectvennootschap van de Green-groep. De operatie werd gefinancierd door middel van Aedifica’s kredietlijnen. 

De site wordt uitgebaat door een entiteit van de Compartijn-groep, een Nederlandse privéspeler in de seniorenzorgsector die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Compartijn exploiteert thans vier locaties en zal in de nabije toekomst nog verschillende sites in exploitatie nemen, waaronder een Aedifica-site die thans in aanbouw is3. Compartijn is een deelneming van Incluzio BV, een dochteronderneming van Facilicom Services Group.

De huurovereenkomst die gesloten werd voor deze site is een niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomst van 20 jaar. Het initiële brutohuurrendement bedraagt ca. 6,5%. 

Bron: Aedifica - eigen berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief