U bent hier

Aedifica verwerft woonzorgcentrum in Duitsland

16/12/16

Aedifica meldt de acquisitie van een site van huisvesting voor senioren in Duitsland. Rustoord Residenz Zehlendorf1 is gelegen in Zehlendorf (59.000 inwoners, deelstaat Berlijn), een groene, residentiële wijk in Berlijn (3.600.000 inwoners). Het heeft een uitstekende ligging in de nabijheid van twee parken en een ziekenhuis. Het rustoord werd gebouwd in 1984 en werd in 1993 en 2002 gerenoveerd.

Een grondige renovatie van de site is gepland zodat het gebouw zal voldoen aan de huidige en toekomstige comfort- en conformiteitsvereisten. Deze renovatie zal in verschillende fasen uitgevoerd worden zodat de uitbating van het rustoord tijdens de werken kan worden verdergezet. Na uitvoering van deze renovatie zal het gebouw plaats bieden aan ca. 145 residenten. Het investeringsbudget bedraagt ca. 5 miljoen €. De voltooiing van de werken wordt verwacht in 2019. 

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Met de acquisitie van dit rustoord zal Aedifica haar portefeuille in Duitsland opnieuw uitbreiden. Aedifica verwerft voor de eerste maal in Duitsland een bestaand, maar te renoveren rustoord, met een zeer goede ligging en reputatie. Zoals eerder ook in België is gebleken, laat deze investeringsstrategie toe kwalitatief goede gebouwen te verwerven aan aantrekkelijke rendementen. Na deze nieuwe investering zal Aedifica’s Duitse portefeuille 21 zorgvastgoedsites tellen.” 

Het rustoord wordt gehuurd en uitgebaat door Residenz Zehlendorf Kranken- und Pflegeheim GmbH, een dochteronderneming van de Aaetas-groep, die een brede ervaring heeft opgedaan in de uitbating van zorginstellingen.

Aedifica verheugt zich over deze nieuwe samenwerking met een kwaliteitsvolle Duitse speler in de zorgsector.

De overeenkomst die gesloten werd voor het rustoord is een niet-opzegbare double net langetermijnhuurovereenkomst met een duur van 25 jaar. Het initiële brutohuurrendement (double net) zal ca.7% bedragen. De conventionele aanschaffingswaarde2 van de bestaande site bedraagt ca. 8 miljoen €. De totale investering van Aedifica met inbegrip van de renovatie zal derhalve op termijn ca. 13 miljoen € bedragen. 

Bron: Aedifica - eige berichtgeving

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief