U bent hier

Aedifica verwerft woonzorgcentrum in Anderlecht

09/12/16

Het gaat om het woonzorgcentrum Les Jardins de la Mémoire, gelegen te Anderlecht in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.. De site heeft een uitstekende ligging vlakbij de Brusselse Ring op de campus van de Université libre de Bruxelles (“ULB”), waar ook het Erasmusziekenhuis zich bevindt. Het woonzorgcentrum is gespecialiseerd in de opvang van personen met dementie. Het gebouw werd voltooid in 2005. Les Jardins de la Mémoire biedt plaats aan 110 residenten, verdeeld over 70 eenpersoonskamers en 20 tweepersoonskamers. 

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Met de acquisitie van woonzorgcentrum Les Jardins de la Mémoire versterkt Aedifica opnieuw haar portefeuille van zorgvastgoed in België. Deze transactie toont aan dat naast de internationale expansie in Nederland en Duitsland ook België nog steeds potentieel biedt voor een gespecialiseerde zorgvastgoedinvesteerder als Aedifica.” 

Aedifica heeft de eigendom van het gebouw verworven met ingang op 8 december 2016. Deze investering werd uitgevoerd door de inbreng in natura van de eigendom van het gebouw en een erfpachtrecht op de grond, evenals door de overname van een bestaande lening. Het terrein waarop het gebouw zich bevindt, is voorwerp van een erfpachtovereenkomst met een resterende duur van 83 jaar. De ULB behoudt er de naakte eigendom van. De transactie werd deels gefinancierd door de uitgifte van 65.952 nieuwe Aedifica-aandelen voor een bedrag van ca. 4 miljoen €, en deels via de overname van bestaande investeringskredieten ten bedrage van ca. 7 miljoen €. De nieuwe aandelen zijn volledig volgestort en zonder nominale waarde. Ze zullen in principe vanaf 12 december 2016 beursgenoteerd zijn en geven recht op een dividend voor het lopende boekjaar, met dien verstande dat het verwachte dividend met betrekking tot de periode van 1 juli 2016 tot 8 december 2016 door de inbrenger ten gunste van Aedifica ten laste wordt genomen. 

Senior Living Group

De uitbater van het woonzorgcentrum is de VZW Les Jardins de la Mémoire, die in de loop van de zomer 2016 een entiteit van de groep Senior Living Group is geworden. Senior Living Group is een dochtervennootschap van de groep Korian, een toonaangevende Europese speler op het vlak van seniorenzorg. Senior Living Group exploiteert thans ca. 6.500 bedden in meer dan 50 sites en stelt meer dan 3.500 medewerkers tewerk. De groep is al uitbater van meerdere sites van Aedifica.

De overeenkomst die gesloten werd voor het woonzorgcentrum is een niet-opzegbare triple net langetermijnhuurovereenkomst. Het initiële brutohuurrendement (triple net) bedraagt ca. 6% voor een conventionele aanschaffingswaarde2 van ca. 11 miljoen €. 

Bron: Aedifica - eigen berichtgeving

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief