U bent hier

Aedifica verwerft 100e site huisvesting voor senioren

21/12/16

Aedifica meldt de acquisitie van een nieuwe site van huisvesting voor senioren in Nederland, met name zorgresidentie Spes Nostra, een kleinschalige woonzorglocatie in het midden- tot hogere segment van de markt in Utrecht (Nederland).

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica startte kort geleden een lange termijn-verhaal in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland. Met deze nieuwe investering vult Aedifica haar Nederlandse portefeuille verder aan, die thans 11 bestaande of in aanbouw zijnde zorgvastgoedsites van uitstekende kwaliteit telt. Deze acquisitie onderstreept de wens en de ambitie van Aedifica om in Nederland een in de lokale zorgmarkt verankerd investeringstraject op te bouwen. Deze zorgresidentie is overigens de 100ste site van huisvesting voor senioren in de portefeuille van Aedifica.” 

Zorgresidentie Spes Nostra is een kleinschalige woonzorglocatie in het midden- tot hogere segment van de markt en is gericht op de huisvesting voor senioren met (hoge) zorgbehoeften. De site is gelegen in Vleuten (7.000 inwoners), een wijk vlakbij het historische centrum van de stad Utrecht (340.000 inwoners, provincie Utrecht). De locatie bevindt zich in een groene omgeving vlakbij het Máximapark. Het bestaande gebouw is een oud klooster uit de jaren 50 dat helemaal werd gerenoveerd tot een hedendaagse woonzorglocatie voor senioren. De renovatie werd voltooid in november 2016. Het gebouw biedt plaats aan 30residenten. De site biedt eveneens de mogelijkheid om de zorgresidentie nog uit te breiden. 

Aedifica Nederland BV, een Nederlandse 100%-dochtervennootschap van Aedifica, heeft de eigendom van de site Spes Nostra verworven op 21 december 2016. De conventionele aanschaffingswaarde2 van deze site bedraagt ca. 7 miljoen €.

De operatie werd gefinancierd door middel van Aedifica’s kredietlijnen. 

De site wordt uitgebaat door de groep Stepping Stones Home & Care, een Nederlandse onderneming die aanwezig is op de particuliere markt voor seniorenzorg sinds 2007. Stepping Stones Home & Care exploiteert thans een tiental locaties en stelt ca. 180 medewerkers tewerk. De groep is al uitbater van een site van Aedifica3.

De huurovereenkomst die gesloten werd voor deze site is een niet-opzegbare triple net huurovereenkomst van 20 jaar. Het initiële brutohuurrendement (triple net) bedraagt ca. 7%. 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief