U bent hier

Aedifica neemt wzc Den Boomgaard op in haar portefeuille

01/10/16

Aedifica meldt de oplevering en acquisitie van een site van huisvesting voor senioren in Glabbeek (België). Deze operatie maakt deel uit van het princiepsakkoord (aangekondigd op 12 juni 2014) voor de acquisitie van een portefeuille van vijf woonzorgcentra in Vlaams-Brabant in samenwerking met B&R (de bouwgroep). 

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Met de acquisitie van het woonzorgcentrum Residentie Den Boomgaard bouwt Aedifica haar portefeuille in België verder uit met een volledig nieuw gebouw in Vlaams-Brabant. Ook maakt Aedifica van de gelegenheid gebruik om de afronding van twee nieuwbouwprojecten op bestaande Belgische sites aan te kondigen.” 

Residentie Den Boomgaard heeft een uitstekende ligging in het centrum van de gemeente Glabbeek (5.000 inwoners, provincie Vlaams-Brabant), op ongeveer 20 km van Leuven. Het woonzorgcentrum werd op 29 september 2016 opgeleverd en biedt plaats aan 90 residenten. De uitbater van het woonzorgcentum is een entiteit van de Vulpia-groep. Vulpia is een Belgische onderneming die aanwezig is op de private markt voor seniorenzorg sinds 2002. Vulpia exploiteert thans ca. 3.000 bedden en 375 assistentiewoningen en stelt meer dan 1.250 medewerkers tewerk. De groep is al uitbater van meerdere sites van Aedifica. De overeenkomst die gesloten werd voor het woonzorgcentrum is een niet-opzegbare triple net langetermijnhuurovereenkomst van 27 jaar. Het initiële brutohuurrendement (triple net) bedraagt ca. 5,5% voor een conventionele aanschaffingswaarde3 van ca. 12 miljoen €. 

Bron: Aedifica - eigen berichtgeving

 

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief