U bent hier

4e jaar op rij Leerwerkplaats in AZ Nikolaas

14/06/16

Voor het vierde jaar op rij werd de organisatie van een geriatrische afdeling van het AZ Nikolaas gedurende zes weken overgenomen door derdejaarsstudenten verpleegkunde van de hogeschool Odisee.

Het concept "Leerwerkplaats", waarbij een team van derdejaarsstudenten gedurende een aantal weken 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 de organisatie van de dienst overneemt is nu al enkele jaren in gebruik. Alle normale taken binnen een verpleegafdeling, ook administratie, toeren met de arts, enz. behoren tot het takenpakket. Er wordt binnen het team van studenten een hoofdverpleegkundige aangesteld en er wordt veel zelfstandiger gewerkt dan tijdens een gewone stage. Uiteraard worden de studenten intensief opgevolgd door zowel de verpleegkundigen van de afdeling als door een docent van de opleiding.

Dit jaar werd voor de eerste keer ook een afdeling geleid door studenten van de Arteveldehogeschool. Zij namen gedurende acht weken de dagelijkse leiding en zorg op de afdeling Inwendige 5 (Cardiologie) over. Een intense, maar zeer positieve ervaring, zowel voor de studenten als voor de medewerkers van de afdeling zelf.

Bron: AZ Nikolaas

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief