U bent hier

29 maart 2018

TrefpuntZorg: Dementie & Zorgtechnologie

Residentiële zorg staat voor een groot aantal uitdagingen. De zorg voor patiënten en cliënten wordt alsmaar complexer en intensiever. Een van de grote uitdagingen is onder meer, door de dubbele vergrijzing, een almaar toenemende stijging van het aantal personen met dementie. Dit zal een enorme druk leggen op onze maatschappij en dus ook op de residentiële zorgcentra waar nieuwe en complexe zorg- en ondersteuningsvragen aangepaste oplossingen behoeven. Geïntegreerde zorgtechnologie kan bijdragen tot een dementievriendelijke omgeving. Personenalarmen, dwaal- en valdetectie vergroten de zelfredzaamheid van de zorgvrager én dragen bij tot het werkbaar houden van de taken van de zorgverlener.

 

Op donderdag 29 maart organiseren Trefpunt ZorgTelevic, en POM West-Vlaanderen een seminarie omtrent geïntegreerde zorgtechnologie en patiëntveiligheid, waarin we u over deze trend informeren en u mogelijke oplossingen aanreiken. Kathleen Vandenbroucke, ergotherapeut en vormingsmedewerker bij het regionaal expertisecentrum dementie Sophia, schetst er in detail het ziektebeeld en de belevingswereld van een persoon met jongdementie. Tom Van Acker, sales & marketing manager, licht toe hoe Televic Healthcare aan de hand van een innovatief businessmodel bijdraagt tot de optimale patiëntveiligheid. Plenair wordt afgesloten met een innovatieve case uit de praktijk. Na dit luik krijgt u de mogelijkheid om in te tekenen voor een exclusieve rondleiding achter de schermen van Televic. Ten slotte kunt u tijdens onze verzorgde netwerkreceptie over dit thema nog even napraten met andere zorgprofessionals.

Voor wie?

Directie, kaderleden, staf- en beleidsmedewerkers, zorgprofessionals van woonzorgcentra, VAPH-voorzieningen, psychiatrische ziekenhuizen en algemene ziekenhuizen.

Programma

16u30: Ontvangst met zoetigheden
17u: Verwelkoming door Trefpunt Zorg
17u10: Wegwijs in dementie op jonge leeftijd door Kathleen Vandenbroucke, ergotherapeut en vormingsmedewerker, regionaal expertisecentrum dementie Sophia
17u55: Geïntegreerde zorgtechnologie door Tom Van Acker, sales & marketing manager, Televic
18u25: Innovatieve case uit de praktijk
18u55: Rondleiding  Televic Healthcare, Education, Conference & Rail
19u55: Uitgebreide netwerkreceptie

Praktisch

  • Datum: donderdag 29 maart, onthaal vanaf 16u30 en met uitgebreide receptie vanaf 19u55.
  • Locatie: hoofdvestiging Televic, Leo Bekaertlaan 1, 8870 Izegem.

Inschrijven

De plaatsen zijn beperkt, inschrijven is noodzakelijk. Intekenen kan tot en met 23 maart via deze link

Dit event wordt u gratis aangeboden, maar is niet kosteloos. Bij afwezigheid zonder verwittiging vooraf wordt een no-show fee aangerekend van €25 ten voordele van ECD Sophia.

Dit seminarie wordt u aangeboden door:

Met ondersteuning van volgende partners:

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief