U bent hier

12 mei 2017

Symposium Insigt - Hulpverlening: een kwestie van motivatie?!

Als hulpverlener zijn we op zoek naar nieuwe manieren om ons handelen zinvoller en doeltreffender te maken. Dat doen we door ons bij te scholen, literatuur op te volgen en op de hoogte te blijven van wetenschappelijk onderbouwde tools en technieken.

Maar het al dan niet slagen van een therapiesessie of activiteit hangt niet alleen af van recente evidence-based technieken. Als het kind of de jongere die we behandelen niet gemotiveerd is om mee te werken, zullen we niet veel vooruitgang boeken. Het is dus ook een kwestie van motivatie.

Hoe gaan we als hulpverlener om met kinderen en jongeren die geen motivatie tonen? Op welke manier kunnen we daar het best op inspelen? Kunnen we de kinderen/jongeren inspraak geven in het bepalen van behandeldoelen? Hoe kunnen we ouders toch betrekken als ze zelf niet gemotiveerd lijken of moeilijk(er) bereikbaar zijn? En last but not least, hoe verlies je als hulpverlener zelf je motivatie niet en zorg je ervoor dat je niet uitgeblust raakt? Is dat ook een kwestie van motivatie?

Verschillende gastsprekers belichten het onderwerp vanuit hun eigen achtergrond. Op die manier biedt het symposium een genuanceerd beeld van de mogelijkheden en valkuilen in het motiveren van kinderen/jongeren, hun context en onszelf als hulpverlener.

We hopen u te verwelkomen op vrijdag 12 mei 2017 in VIVES Brugge voor dit boeiende programma.

Alle info op www.insigt.be

Een organisatie van Sig vzw

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief