U bent hier

25 september 2017

Kaderopleiding Nursing: praktijkgerichte opleiding in leidinggeven in de zorg

Goede hoofdverpleegkundigen en leidinggevenden zijn onmisbaar in de zorg. Zij vormen de schakel tussen het management en de uitvoering van de zorg én zij zijn de motor en de spil van het team. Leidinggevenden sturen hun medewerkers aan: ze stimuleren, inspireren en motiveren. Goede hoofdverpleegkundigen verhogen de motivatie, de betrokkenheid, de prestaties en de productiviteit van hun team. Zo beïnvloeden zij rechtstreeks de kwaliteit, de efficiëntie en de effectiviteit van de zorg aan patiënten, klanten en bewoners. 
De kaderopleiding Nursing biedt cursisten een praktijkgerichte voorbereiding op een leidinggevende functie in de zorg. 

Cursisten vertellen

"Na deze opleiding voel ik me krachtig, enthousiast en gemotiveerd voor mijn job. Ik heb tools geleerd en vaardigheden verworven waarmee ik mijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen maar ook om mijn zwakkere punten te beheersen en te verbeteren. Dit zal me zeker helpen om een goede leider en coach voor mijn team te zijn en om met mijn team kwaliteitszorg te realiseren.”

“De kaderopleiding heeft me twee jaar weten te boeien. Alles was nieuw en nuttig. Ik ben onder de indruk van de gemotiveerde en geïnspireerde docenten. Er was respect en begrip. Hun gedrevenheid en geloof in hun eigen vakterrein vond ik heel stimulerend. Ik heb tijdens deze 2 jaar geen enkele les gemist!”

Lees meer getuigenissen op http://www.lethas.be/Nursing

De kaderoplelding Nursing praktisch

Toelatingsvoorwaarden

  • • In het bezit zijn van het diploma van gegradueerde verpleegkunde (A2, HBO), Bachelor in de Verpleegkunde (A1) of Vroedvrouw. 
  • • Bij voorkeur minimum twee jaar beroepservaring als verpleegkundige of vroedvrouw
  • • Andere zorgverleners: bachelor of master met minimaal 2 jaar beroepservaring

Diploma: Cursisten die slagen in alle modules ontvangen een officieel diploma, erkend door het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Cursusplaats: CVO Lethas, Campus Vergote, Vergote Square 43 Fr. Pelletierstraat 100, 1030 Brussel (Schaarbeek) . 

Duur: Het modeltraject voor de volledige opleiding loopt over twee opleidingsjaren. 
Heb je al kennis over leidinggeven maar wens je je bij te scholen in één of meerdere aspecten? Dan kan je inschrijven voor één of meerdere modules.

Lesdata: De lessen worden zoveel mogelijk gegeven in blokken van 3 of 4 opeenvolgende dagen per maand van 08.30 uur tot 16.45 uur. Tevens zijn enkele trainingssessies met overnachting ingepland.
Het eerste jaar kaderopleiding start in de week van 25 september 2017. De volledige opleiding zijn 10 modules die in een modeltraject gespreid worden over twee academiejaren. 
Kostprijs: Het inschrijvingsgeld voor het modeltraject bedraagt per jaar € 900 , exclusief de kosten voor de externe residentiële trainingsdagen/ stages

Meer informatie en inschrijven kan via deze link: http://lethas.be/Nursing.

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief