U bent hier

21 januari 2017

Huisartsensymposium ZNA Hartcentrum

De cardiologen en cardiochirurgen van ZNA Hartcentrum nodigen alle huisartsen en huisartsen-in-opleiding uit voor hun jaarlijks symposium

Om 2016 af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen, nodigen wij u van harte uit op ons twaalfde huisartsensymposium van ZNA Hartcentrum

Tijdens het eerste deel van het symposium hebben we een interactieve cardioquiz m.b.t. beleidsbeslissingen en outcome.

In het najaar van 2016 heeft de FOD Volksgezondheid forse besparingen met bijhorende herstructureringen aangekondigd in uw en onze sector . De zorg staat als het ware onder hoogspanning. Netwerken van ziekenhuizen worden aangemoedigd, reallocatie van zware apparatuur met hun superspecialisten opgelegd. Terugbetalingscriteria worden almaar strenger en innovatieve technieken worden maar met mondjesmaat in de gezondheidszorg toegelaten. Pathologiegestuurde zorgtrajecten reorganiseren de chronische zorg.

Prof. dr. Lieven Annemans komt ons vertellen wat de drempels zijn voor kwaliteitsvolle en betaalbare zorg.

Vanuit het Vlaams Ministerie Van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin wordt dan weer de focus gelegd op meetbare kwaliteit in de gezondheidszorg. Zorg in ziekenhuizen moet voldoen aan strenge voorwaarden om accreditering mogelijk te maken. De kwaliteit van de zorg per pathologie wordt aan het grote publiek gerapporteerd.

Zullen deze trends een invloed hebben op de relatie huisarts-specialist? Over deze maatschappelijke onderwerpen wordt als afsluiter gedebatteerd met o.a. dr. Roel Van Giel (voorzitter Domus Medica vanaf januari 2017).

 

8.45 u.

Onthaal

9.15 u. Verwelkoming door Wouter De Ploey, CEO ZNA
9.30 u. Interactieve cardioquiz: case voorstellingen door cardiologen van ZNA
10.45 u. Koffiepauze
11.15 u.

Prof. dr. Lieven Annemans: "Kwaliteitsvolle en betaalbare zorg: wat houdt ons tegen?"
Met aansluitend panelgesprek met Wouter De Ploey (CEO ZNA), dr. Katrien Bervoets (algemeen medisch directeur ZNA), dr. Dirk Stockman (cardioloog en medisch directeur ZNA Middelheim) en dr. Roel Van Giel (Voorzitter Domus Medica) 

12.30 u. Afsluiter door dr. Paul Van den Heuvel met aansluitend een hapje en een drankje om het nieuwe jaar in te zetten

Uiteraard is dit ook het moment om u, als huisarts, speciaal te danken voor de goede samenwerking gedurende de voorbije twaalf jaar. Aansluitend nodigen we u graag uit voor een hapje en drankje.

We hopen u op 21 januari te kunnen verwelkomen.

Vriendelijke groeten
dr. Paul Van den Heuvel

 

Accreditering voor Ethiek en Economie wordt aangevraagd. Inschrijven kan onderaan deze pagina. 

Gratis ondergrondse parking, ingang rechts van het gebouw. 

Contactinfo 

Sofie Stevens   sofie.stevens@zna.be   03 280 32 22

Locatie 

FOD Financiën  -  Ellermanstraat 21  -  Antwerp    - See map: Google Map

Inschrijven en info via deze link: Huisartsensymposium ZNA Hartcentrum

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief