U bent hier

09 juni 2017 tot 10 juni 2017

Executive Course on Patiënt Safety

Transmuraal samenwerken en ziekenhuisnetwerken komen op snelheid: patiëntveiligheid OK?

Tijdens de eerste “Executive Course on Patiënt Safety” hebben we de focus gericht op patiëntveiligheid in het ziekenhuis. Acht concrete aanbevelingenwerden uitgewerkt in onze White Paper ‘Patiëntveiligheid in ziekenhuizen: het kan (en moet nog beter)’ die ondertekend werd door tal van deelnemers van de eerste Executive Course en prominenten uit de zorgsector.

Minister Vandeurzen zal aanwezig zijn en ook Minister De Block is uitgenodigd. Zij geven toelichting over hun visie en verwachtingen en treden graag met ons in debat.De ziekenhuiscontext verandert snel. De federale minister bouwt aan een nieuwe structuur van netwerken die moeten passen in de Zorgstrategie Vlaanderen van de Vlaamse minister. De eerste lijn krijgt een nieuwe dynamiek in opvolging van de eerste lijnconferentie. Samenwerking, steeds vanuit de zorgnoden van de patiënt, is een evidente verwachting. Maar wat betekent dat voor de veiligheid van de zorg? In de tweede “Executive Course on Patient Safety” wordt daar expliciet de focus op gericht. We reiken inzichten aan, treden in interactie en werken aanbevelingen uit. Boeiend en hoogst relevant!

Wat mag u verwachten? 

6 samenhangende invalshoeken, gebracht door inspirerende sprekers, waarbij zowel het wetenschappelijk - als het praktijkgericht perspectief aan bod zullen komen.

- Patiëntveiligheid in essentie
- Nieuwe zorgmodellen in ontwikkeling
- Patiëntveiligheid vanuit het perspectief van het transmuraal zorgtraject, met o.m. inzichten vanuit het Cortexs onderzoeksproject
- Patiëntveiligheid vanuit het perspectief van het ziekenhuisnetwerk 
- Korte synthese van voorgaande elementen met reactie van de federale en Vlaamse minister
- Interactief deel: “Integratie van de puzzelstukken”  

 Doelgroep

- Bestuurders, directie, medische diensthoofden en hoger kader van ziekenhuizen
- Leidinggevenden en bestuurders uit andere zorgorganisaties -en sectoren

Zorg dat u erbij bent!

Schrijf u in en maak deel uit van deze exclusieve tweedaagse! We kijken er alvast naar uit om u te verwelkomen in het stijlvolle kader van het Radisson Blu Hotel in Hasselt, de Hoofdstad van de Smaak.

Wanneer?

Van vrijdag 9 juni 2017 - 09:00 tot zaterdag 10 juni 2017 - 17:00

Waar?

Radisson Blu Hasselt, Limburg

ZorgAndersTv (2025 volgers)
ZORGMagazine (3185 volgers)

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze e-nieuwsbrief