U bent hier

Congres Voka Health Community 2015

Op dinsdag 29 september organiseerde de Health Community van Voka, de cluster van innovatieve Vlaamse en Brusselse actoren in de gezondheidszorg, al voor de vijfde keer z'n jaarlijks congres. Dit keer was het thema 'Kwaliteit, de spil van de zorg'.

Kwaliteit is een essentieel onderdeel van efficiënte zorg. Maar het is meer dan indicatoren en processen. Dit congres trok het thema dan ook open en keek naar nieuwe invalshoeken op kwaliteit en de mogelijkheden voor de ruime witte economie. Zo kwam onder andere aan bod hoe kennis- en ervaringsuitwisseling tussen peers kan leiden tot kwalitatievere zorg, ging het over transparantie als voorwaarde voor kwaliteit, en over de focus op de outcome van de zorg, eerder dan op de processen. Wat betreft een Europees kwaliteitskader voor mHealth-toepassingen, werd op het congres bekend gemaakt dat Voka daar volop aan meewerkt voor mobile health-apps die in ons land worden gebruikt. 

Op het einde van de dag werd ook het nieuwe Voka-boek 'Transformeren om te overleven in de zorg' door auteur Pieter Van Herck voorgesteld aan de ruim 300 aanwezigen.

ZorgAndersTv haalde Vlaams minister van Welzijn, volksgezondheid en gezin Jo Vandeurzen, Sofie Staelraeve (coördinator Voka Health Community), Pieter Van Herck en Michèle van der Kemp (UCLA en één van de sprekers op het congres) voor de microfoon.