U bent hier

Zorgwerkgever 2018

Hoe tevreden zijn uw werknemers met hun job en welke eventuele werkpuntjes halen zij aan voor een beter arbeidsklimaat? Een vraag die u zich misschien al eerder stelde, maar waar u tot dusver geen pasklaar antwoord op kreeg. Het komt er dus op aan om die ontbrekende informatie over de personeelstevredenheid in uw organisatie objectief en op een structurele en transparante manier te verzamelen en overzichtelijk in kaart te brengen. ZORGwerkgever is hiervoor de ideale en laagdrempelige tool.

ZORGwerkgever is toe aan haar 5e editie. Een feestjaar waarbij we bewust kiezen voor een eenmalige andere invulling. De residentiële ouderenzorg is immers sterk in beweging en assistentiewoningen profileren zich vandaag als dankbaar alternatief voor ouderen die nog voldoende zelfstandig kunnen leven en wonen. De Vlaamse overheid creëerde de functie van de 'woonassistent' en deed dat niet zomaar.

"De woonassistent moet een echte community creëren, de bewoners op de voet opvolgen en is het aanspreekpunt en spil van de organisatie. Geen makkelijke en meteen een sterk onderschatte functie. ZORGwerkgever gaat op zoek naar de woonassistent die al deze zaken dagelijks waarmaakt en meteen ook dé ambassadeur is voor het assistentiewoningencomplex waar hij of zij dagelijks instaat voor de goede gang van zaken." aldus Hilde Taillieu, voormalige mede-initiatiefneemster van ZORGwerkgever.

Als u als leidinggevende, collega, bewoner of familie van een bewoner ervan overtuigd bent dat de woonassistent in uw complex het verdient om eens in de bloemetjes te worden gezet, schrijf u dan vandaag nog in voor ZORGwerkgever 2016. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving. De woonassistent van 2016 wordt gehuldigd tijdens een mooie slotavond op maandag 19 december 2016 vanaf 18u30, naar analogie met de awards van ZORGwerkgever in het verleden, en krijgt een reportage op ZorgAndersTv cadeau!

Dit is nog niet alles!

Het zou geen feesteditie zijn mochten we de winnaars van vorige edities ook niet even in de kijker zetten.
Er is echter meer...Alle organisaties die vroeger deelnamen, maken dit jaar opnieuw kans op een award!

Dit doen we niet door een nieuwe meting uit te voeren, maar door de resultaten van de laatste 4 jaren naast elkaar te leggen. De focus ligt hierbij op het beleid in de voorzieningen.
De genomineerde voorzieningen, zijn diegenen waarvan werknemers vinden dat het beleid meer dan goed/uitmuntend is.
Genomineerden worden tijdens de slotavond op 19 december bekend gemaakt.

Programma

  • 18u30: ontvangst
  • Keynote: Energy at work
  • Terugblik op winnaars vorige edities
  • Bekendmaking genomineerden 5 jaar ZORGwerkgever
  • Uitreiking award 5 jaar ZORGwerkgever
  • Bekendmaking genomineerden woonassistent van het jaar
  • Uitreiking award woonassistent van het jaar
  • Feestelijke receptie en netwerkmoment

Praktisch

Maandag 19 december 2016 vanaf 18u30
KBC Arteveldetoren Gent
Kortrijksesteenweg 1100, 9051 Sint-Denijs-Westrem
GPS: Adolphe Pégoudlaan ingeven. Om de parking te bereiken volg je op Flanders Expo de borden: Koopcentrum, P & R. Blijven volgen tot voorbij IKEA waar u de middelste rijweg met R4 blijft volgen. Vanaf daar staan er borden met KBC tot aan de parking.


Nomineer uw kandidaat voor woonassistent van het jaar op deze pagina.

Nam je in het verleden reeds deel en wens je opnieuw kans te maken op een award? Schrijf je hier in voor 9 december 2016.

Werkt het inschrijvingsformulier niet? Stuur ons dan een mail met de nodige gegevens.

Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u dan meteen in voor onze e-nieuwsbrief via de knop rechts van dit bericht.


ZORGwerkgever 2015

Om alvast in de sfeer te komen kan u hieronder de reportages bekijken van ZORGwerkgever 2015.

In de categorie grote woonzorgcentra werd woonzorgnetwerk Vincenthove tot ZORGwerkgever van het jaar 2015 gekroond. Bekijk hier de ZorgAndersTv-reportage.

 

In de categorie residenties voor personen met een beperking, werd Nursingtehuis Pamele uit Kortrijk gekroond tot ZORGwerkgever van het jaar 2015. 

 

Huis Michielsheem won in 2015 ZORGwerkgever in de categorie bijzondere award voor uurroosterplanning.

 

In de categorie kleine tot middelgrote woonzorgcentra, ging WZC Familiehof uit Schelle aan de haal met de award voor ZORGwerkgever van het jaar 2015.

 

PVT Casa Neri werd uitgeroepen tot ZORGwerkgever van het jaar 2015 in de categorie psychiatrische verzorgingstehuizen.

 

Er waren winnaars in 6 verschillende categorieën maar de ultieme winnaar van de avond was toch wel Seniorie Kesterberg uit Gooik, die de hoogste score behaalden in alle categorieën van de ZORGwerkgever bevraging en zo aan de haal gingen met de titel “Beste ZORGwerkgever2015.” 

 

Op maandag 30 november werden de winnaars van het jaarlijkse event zorgwerkgever in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke avond in de KBC-toren in Gent. Zorgprofessionals, beleidsmakers én leveranciers uit de zorgsector konden er kennis maken met de genomineerde voorzieningen én met de winnaars.
Na de plechtige uitreiking van de awards - gepresenteerd door Liesbet De Meyer en muzikaal opgeluisterd door Tine Truwant en Trosduif - konden de gasten genieten van een rijkelijke netwerkreceptie.