U bent hier

AZ Jan Portaels behaalt NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel

23/08/17

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde heeft de NIAZ-Qmentum accreditatie behaald. Het internationale kwaliteitslabel, dat vier jaar geldig is, staat garant voor een kwaliteitsvol en veilig ziekenhuis.

Acht auditoren van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) namen het AZ Jan Portaels (AZJP) vijf dagen lang onder de loep. Na de lovende woorden van de auditoren viel nu ook de officiële bevestiging: AZJP heeft zijn accreditatie behaald. Met het internationale kwaliteitslabel kunnen patiënten erop vertrouwen dat het AZ Jan Portaels kwaliteitsvolle zorg verleent, dat hun veiligheid wordt gewaarborgd, en dat het ziekenhuis gericht is op een verbetercultuur.

“Werken aan kwaliteit en veiligheid maakt al jaren deel uit van onze ziekenhuiscultuur”, stelt algemeen directeur Guy Buyens. “Het behalen van het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel is de bevestiging voor patiënten dat ze bij ons in goede handen zijn. Daarnaast is het ook een erkenning voor onze artsen en personeel, die al jaren achter de schermen hard aan continue kwaliteitsverbetering werken.”

Met dit internationaal kwaliteitslabel wordt het ziekenhuis toegevoegd aan het lijstje met andere geaccrediteerde ziekenhuizen. “Het NIAZ voert al jaren audits uit in Nederland en nu ook in Vlaanderen. Recent werd overgestapt op een nieuw normenkader, in samenwerking met Accreditatie Canada International (ACI). We zijn dan ook erg trots dat we onze accreditatie behaald hebben onder dit nieuwe, gegeerde kwaliteitslabel”, voegt dr. Inge Wouters, hoofdarts en verantwoordelijke voor de cel kwaliteit, toe. “Het behalen van het accreditatielabel is echter niet het einddoel. We blijven elke dag enthousiast en gedreven verder werken om kwaliteitsvolle en veilige zorg in onze organisatie te borgen. Iedere patiënt altijd veilig: daar staan en gaan we voor!”

Bron: AZ Jan Portaels - eigen berichtgeving